Reunió Telemàtica pel futur

16.06.2020

Hem fet una reunió telemàtica del nostre grup de suport mutu a través de la plataforma ajudem.cat. Res pot millorar el contacte directe presencial i de ben segur hi haurà el moment i el lloc adequats més endavant.

 

Quin és el nostre futur?

Després de compartir vivències, encarem quins podrien ser els motius de mantenir una xarxa de suport mutu en aquesta etapa postcovid.

Entenem que una xarxa tan plural que ens ha permés connectar en moments de necessitat, pot no tenir el mateix interès o motivació pels qui en formem part a partir d'ara. Del tot cert. Però això no hauria de desincentivar-nos ni desactivar-nos, en previsió d'un futur rebrot o confinament de nou a la tardor-hivern. Valorem el suport mutu, la diversitat del grup, la connexió generada o les ganes de formar comunitat.

Pensem que l'ajuda mai caduca ni presenta obsolescència programada. 

Hem d'estar a l'aguait per reactivar-nos des de la urgència quan faci falta. 

Hem de ser creatius per mantenir la flama del suport mutu des d'altres contextos més calmats que puguin fer-nos reflexionar i actuar.  

La mar sempre duu idees diverses que es poden compartir
La mar sempre duu idees diverses que es poden compartir

 

Col·laborar en xarxa amb altres entitats i altres persones per tal d'enriquir la nostra societat, aportant UBUNTU (bondat humana, en una llengua del sud d'Àfrica). Una paraula que va compartir una companya i que pren un significat especial per a nosaltres.

El terme pren el sentit de "Jo soc perquè tu ets", més concretament: "Jo soc el que soc per allò que tots som". Aquesta idea s'utilitza sovint en un sentit més filosòfic com "la creença en un vincle universal de compartir que connecta tota la humanitat".

Repensem doncs quina és la finalitat del nostre grup, que va ser l'instrument per solventar una urgència, però que ha creat uns vincles que bé podrien enriquir el nostre entorn. 

      

© 2020 Xarxa Suport Mutu El Masnou
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar